top of page

Очите , портал към света

Статия посвена изцяло на очите.Как да определите тяхната форма и кои цветове са подходящи за тяхното подчертаване

"В моите очи може да видиш

всичките ми мечти." – Ана Улич

 

Очите са първото нещо, което забелязваме в лицето.При нанасянето на грим на очите , трябва да се съобразим с няколко фактора, за да постигнем най-добри резултати, с които да подчертаем очите си, а не приглушим.Първото нещо, на което трябва да обърнем внимание е формата на очите.Да, формата на очите има значение...Както съобразявате дрехите с фигурата си, така трябва да съобразите грима с очите си.

С помоща на един кратък тест може да определите каква е формата на очите ви, а чрез нея как да поставите грима си.

 

Всеки грим нанесен върху окото , трябва да бъде съобразен с формата на очите. Гримът , който изглежда невероятно на приятелката ви , може да изглежда катострофално върху Вас.Ако вече сте определили формата на очите си, значи е време да ви покажа какъв тип грим ще отива най-много на вашите и как да го поставите..

 

Във видеото са посочени основите , които трябва да следвате при нанасянето на сенките , за да подчертайте максимално добре вашата форма.Така ще сте сигурни , че гримът ви ще бъде винаги перфектен.

"Душа, която може да говори чрез очите, може да целува само с един поглед." – Густаво Бекър

Гримът може да накара очите ви да заблестят , ако изберете правилните цветове

 

"Загледа се в очите ми и ми каза,че съм неговият дявол със зелени очи" Автор: jazzgroove

Когато избирате сенки за зелените очи , спокойно може да се спрете на всички кафяви нюанси.Те ще накарат очите ви да засияят.Избирайте топлите му нюанси-от медно кафяво , през шоколадово , златисто , както и кафяво с червеникав оттенък.Тъмните червени цветове също са за вас. Лилавия цвят е идеалния контраст , който ще накарата зелените очи да изпъкнат най- много.Може да използвате всички нюасни на лилавото-виолет , лавандула , индиго , тъмна слива. Черната очна линия може да замените с кафява , а спиралата с лилава. Избягвайте сините цветове , които ще скрият зеления цвят на окото и бляскавите сребърни сенки.

"Има нещо по-особено в сините очи. Онова невероятно синьо, което те стряска всеки път, когато очите се вдигнат към теб." "Звезди за Лола"- Стефъни Пъркинс

 

Сините очи може да подчертайте със сенки от кафявата гама.Светлата гама включва-бежаво , кремаво , шампанско ; оранжево , златисто , медно.Всички тъмно кафяви нюанси. Избягвайте сините цветове , единствено тъмно синия цвят ще ви отива , но не и ярко сините такива.

 

"Едни кафяви очи,една усмивка,един глас,една любов."

Кафевите очи са отворени към всякакви цветови комбинации.Може да използвате сенки във змасленопатладжанено.Всички нюанси на кафявото-медни , брознзови или тъмно кафяво.Ако кафевите ви очи имат в ириса си малки петънца, можете да изберете сенки според техния цвят.

 

– Черни очи имаш, моме,жалиш ли ги ти? – Ако бих ги жалила,не бих ти ги давала,да ги любиш ти

Ако сте дарени с черни очи , за вас са подходящи златисти , тъмнокафяви , сребристи цветове.Експериментирайте със разновидностите на тъмносините и тъмнолилавите цветове , както и с нежно розови цветове. Черния цвят също не е за избягване , но го съчетайте с лек бежов , сребрист или перлен нюанс. Цялостното очертаване с черна очна линия на окото ще го смали оптически.Пробвайте да покривате само 1/3 от долната част на окото за по-съблазнителен вид.


Категории

No tags yet.
bottom of page