top of page

RIMMEL Fresher Skin Foundation SPF 15

На рождения си ден реших да зарадвам себе си с нова покупка.Първото място, за което се сетих беше магазина за козметика...duh...На щанда на Rimmel веднага забелязах ново попълнение сред фон дьо тените носещо името

RIMMEL FRESHER SKIN SPF 15

Какво обещава RIMMEL: "Новия фон дьо тен Fresher Skin предлага леко и дишащо покриие за равномерна, натурално изглеждаща кожа, която остава матирана цял ден. Ултра гладката му текстура е лесна за нанасяне и се слива перфектно с кожата, като не запушва порите и оставя кожата да диша. Формулата с минерална пудра помага за абсорбирането на маслата и матира кожата за цял ден, а формулата с екстракти от алое, лайка и морски водорасли изравнява тена и намалява зачервяванията."

Фон дьо тенът е със слънцезащитен фактор 15. Фон дьо тенът се намира във стъклено бурканче и съдържа 25мл. продукт /или 0,84fl oz/ .Пластмасово капаче се затяга стабилно към бурканчето, като има и стопер, който предотвратява свободното движение на продукта. Досега не съм притежавала ФДТ в бурканче, но за мен размерът му е прекалено голям за органайзерите, които имам.

Нанася се най-лесно с пръсти, което за някои потребители е доста нехигиенично и ако добавим и чифт дълги нокти, става още по-зле като трябва да чистите под тях.Винаги може да използвате и четка, но внимавайте като отделяте излишното количество, аз няколко пъти успях да обърна стопера върху бялото си бюро...

Формулата е изключително лека, подобна на мус.Усеща се изключително хидратираща и водниста, но самият Фон дьо тен не се разтича.Ако обърнете бурканчето настрани няма да видите движение, а обърнато на обратно няма да изпадне от опаковката. Веднага след отварянето на продукта ще усетите свежия му мирис, който се дължи на екстрактите от алое и лайка.Изключително освежаващо е за сетивата, а на лицето сякаш се усеща лек охлаждащ ефект. Фон дьо тенът се предлага в 6 цвята

010 Light Porcelain ; 100 Ivory ; 103 True Ivory ;

200 Soft Beige ; 201 Classic Beige ; 400 Natural Beige

Цветът, който пасна перфектно е 100 Ivory.

Фон дьо тенът се разнася по лицето изключително лесно и малко количество покрива доста голяма част от кожата.Усеща се като много лек хидратиращ крем, а свежия му аромат е изключително приятен и ненатрапчив.Леката формула не се усеща върху лицето и ще забравите, че изобщо носите нещо, за разлика от усещането за маска спрямо другите ФДТ. Покривността на фон дьо тена е лека, мога да я сравня с тази на ВВ крем.

Ако имате по-силни зачервявания по кожата или някоя пъпка, това не е вашият продукт, тъй като несъвършенствата ще прозират отдолу. Подходящ е за хора с минимални проблеми по кожата или за тези, които искат да изравнят тена си без да си личи, че са се гримирали. Нанасянето му е бързо и скъсява времето за гримиране. Продуктът се рекламира като такъв с матов завършек.Върху моята суха кожа, стои с лек лъскав ефект, но не е мазен.Някои могат да го наречат 'естествено сияние', но аз си предпочитам изцяло матовата кожа и винаги нанасям тънък пласт прозрачна пудра върху него.Дори и след 10мин. престой върху кожата не се матира от само себе си.

Издържливостта определям като нормална.Нанесох го в 13:30 с пудра, хайлайтър и бронзант.Към 16:30 всичко беше на мястото си, без излишно лъщене /не мога да гарантирам дали няма да се появи такова при по-мазни кожи/.В 19:30 вечерта вече беше почнал да изтъква и в 20:00 нямах нищо по лицето. Продуктът може да се напластява, но покривността няма да се промени изключително много. Да не забравяме все пак, че ФДТ-то се причислява към ББ кремовете, а не към продуктите със средно и пълно покритие, който има поне 10ч. издържливост.

Положителни страни: -лека формула -SPF 15 -естествен ефект -хидратиращ Отрицателни страни: -неудобна опаковка -много лека покривност -не е матов В заключение мога да кажа, че продуктът е за дните, когато искате да излезете навън и да изглеждате свежо без никой да забележи на какво се дължи това. Аз смятам да го използвам всеки ден, а да оставя по-тежките фон дьо тени за специални случаи. Редовната му цена е около 17лв, като през месец Ноември в Lilly е намален на 12лв.

СЪСТАВ:

Категории

No tags yet.
bottom of page