top of page

Маслата, натурална алтернатива на кремовете.

Навън може да е все още слънчево и приятно топло, но няма какво да се лъжем, есента е тук.Най-сигурният начин да разбера, че тя е дошла , е когато стана сутрин и кожата ми на лицето се чувства изключително суха и опъната като чаршаф,който скоро ще се скъса.

Това е и времето, в което решавам да заменя така обичаните ми кремове с натурални масла, които да я омекотят, подхранят и дадат малко живец. Предпочитам ги, защото са: -Натурален продукт и с тях няма нужда да се притеснявате от разни знайни и незнайни химични съставки. -Икономични са, трябва Ви около 10капки, за да намажете лицето си. -Многофункционални-Маслата може да използвате за кожата на лицето си, косата, тялото, като серум за нокти, подхращващи масла за мигли и много други. Инвестицията в няколко шишенца натурални масла ще Ви излезе по-изгодна, отколкото да купувате отделен продукт за всяка част от тялото-крем за лице, очи, серум,лосион за тяло, серум за разтеж на мигли и т.н, чиято цена не пада под 10лв. за хубав продукт.

Винаги можете да си направите микс от масла, съобразени с нуждите Ви.Най-удобния начин е да направите микса във бутилка с пипетка, с която лесно можете да дозирате продукта и няма как да вкарате бактерии в шишенцето, както се получава при директното потапяне на пръст.

Аз използвах шишенца от продукти, които вече съм изхабила и измила много хубаво.

Различни видове масла и тяхното приложение

/накратко/

Масло от жожоба-подходящо за мазна и чувствителна кожа.Подходящо за използване около очите. Придава блясък, обем и гъркавост на косата.Възвръща мекотата, сочността и нежността на напукани и изпръхнали устни.Успешно намира приложение и за подхранване на ноктите. Бадемово масло-подходящо за всеки тип кожа, коса и нокти.Бадемовото масло попива, успокоява, омекотява и заглажда кожата.Има добро въздействие върху суха, чувствителна, застаряваща и изпръхнала кожа.Силен симулатор на растежа на косата.Подхранва корените, засилва блясъка, гъвкавостта и еластичността на косата.Идеално за масажи на тялото

Кайсиево масло-благотворно въздействие върху бръчките.Овлажняващо и регенериращо действие върху кожата.Може да се използва като масажно масло за бебета. Масло от авокадо-богато на витамини А, D, E.Подходящо при сухи и чувствителни кожи.Възтановява нарушения, заради застаряването, липиден баланс на кожата.

Прасковено масло-подходящо за продължителен масаж, тъй като попива по-бавно и за почистване на кожата.Подходящо за суха и застаряваща кожа с антибръчков ефект. Маслиново масло-подходящо за възпалени и чувствителни кожи.Предотвратява изсъхването на кожата и появата на бръчки. Рициново масло-помагат за запазването на влагата в кожата и косата, подобрява растежа на косата и за коси с пърхот Масло от макадамия-за сухи и стареещи кожи.Подходящо е при слънчеви изгаряния, лекуване на белези, протривания и белези от рани.Може да се използва за масажи при бременност и предотвратяване на появата на стрии.Има омекотяващи и хидратиращи свойства.Помага при стареещи кожи да запазят своята мекота, еластичност и свеж вид.

Масло от пшеничен зародиш-има регенериращо и изглаждащо действие при много сухи и застаряващи кожи.Забавя стареенето на кожата и запазва нейната свежест и еластичност.Подходящо е за подхранване на околоочния контур.Помага за нацепени, залющени и напукани устни.Предпазва от образуването на стрии и отпускането на тъканите на кожата при бременност.При цъфтеж на косата се втрива в краищата. Масло от гроздови семена-подходящо за всички видове кожа, помага за регулирането на мастната секреция при мазната кожа.Стяга порите без да ги затваря.Помага за бързото възтановяване на целостта на кожата, подходящо за ранички, протривания и изгаряния Арганово масло-подходящо е за суха кожа, а също и за кожа склонна към акне, екзема и варицела. облекчава сърбежа, намалява сухотата на скалпа, стимулира и подхранва космените фоликули.Помага против изгаряния и напукани устни.Бори се с дехидратацията, загубата на еластичност на кожата.Помага на косата да расте по-бързо и помага в борбата с нацъфтелите краища.Аргановото масло помага за добрия външен вид и на ръцете. Хидратира изсушената кожа, заздравява ноктите, прави кожичките по меки, така че да могат да се отстранят безпроблемно, заздравява чупливите нокти..

Сусамово масло-Подходящо за суха, чувствителна и залющена кожа.Прониква дълбоко в кожата и я почиства.Съдържа витамин Е, лецитин, метионин, минералите калций, магнезий, фосфор.Забавя стареенето на кожата.Използва се и за козметични маски за косата.

Сафлорово масло-има висока влагозадържаща и влагорегулираща способност.Подобрява еластичността на кожата, както и за почистване на грим.Идеално за подхранващи и овлажняващи маски.

Кокосово масло-подходящо за кожи без особенни проблеми.Използва се за директно масажиране на лицето, шията, деколтето, както и за масаж на цялото тяло.Предпазва от напукване на ръцете и петите.Подхранва косата и възвръща нейната цялост и блясък.Маслото е твърдо, но при стайна температура се втечнява. Масло от розмарин-подходящо за по-мазни кожи или коси. Богато е на желязо, витамин B.Нанесено върху кожата на лицето или скалпа, то намалява отделянето на себум и подхранва кожата. Подходящо е за стимулиране растежа на косата и може да помогне при пърхот.

Масла подходящи за коса Бадемово, арганово, кокосово,масло от пшеничен зародиш/краища/ масло от розмарин, рициново масло.​

Маските за коса се втриват хубаво в скалпа на

главата и останалия продукт се разнася по останалата част от косата.Временото на престой е от 2ч. или цяла нощ в зависимост от нивото на увреждане.Най-добър резултат се постига, ако косата се покрие с кърпа или найлонова шапка.

Масла подходящи за нокти Жожоба, бадемово, арганово, лимоново, грейпфрутово и цитронелово

Можете да накиснете ноктите в маслена баня за 10/15мин. или да втриете върху кожичките на ноктите, докато маслото попие или ги омекоти.


Категории

No tags yet.
bottom of page